Les Français l’appelèrent la barbe espagnole et l'histoire raconte qu'un espagnol épris d'une Indienne, la poursuivit. La jeune fille affolée grimpa dans un arbre pour tenter d’échapper à son assaillant. Mais celui-ci monta aussi dans l’arbre. Moins agile que la pauvre fille, il tomba, laissant sa barbe accrochée à une branche.
Pour l’anecdote, les Espagnoles qui découvrir la Louisiane avant les Français avec des explorateurs comme De Soto, l’avaient précédemment appelée : perruque à la française.
Deep in the bayous of South Louisiana, it's eat or be eaten. So if today we're doing the eating, it may as well taste good. We made this seasoning to enhance the flavor of meat, but it has been noticed the best flavor can be achieved when used with Nutria, Sea Turtle, Spotted Owl, Bald Eagle, Alligator or any fresh Road Kill. Bon CaCa. It's not too salty, not too hot, just the perfect blend to use on everything. If it's broiled, boiled, grilled, or baked, stewed or sautéed, from gumbo to gravy, étouffée to Bar-B-Que, even on popcorn, the possibilities are unlimited.
Everybody just called it "The Good Stuff" (stuff : chose, truc, camelote, matière première...) loosely translated into Cajun French "Bon CaCa". OK, so CaCa doesn't translate into "Stuff" but it's the closest thing to it, in Cajun French.
Bon CaCa Seasoning
Not too salty, not too hot, just the perfect blend to use on everything !
Case contains twelve 8 ounce cans of seasoning.
Our Price: $30.00/case
Bon CaCa Seasonings, LLCP.O. Box 9505New Iberia, Louisiana 70562Email us ! info@boncaca.com
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